viktig information - med anledning av thomas cooks konkursansökan

Nyhet 2019-09-23

Vinggruppens ägare Thomas Cook Groups har idag ansökt om konkurs. Det får till följd att all flygtrafik med Thomas Cook Airlines Scandinavia ställs in. Vi arbetar nu intensivt för att alla berörda resenärer ska flygas hem med så små störningar som möjligt. Vi beklagar verkligen den uppkomna situationen och de besvär som det medför för våra kunder. Resenärer uppmanas genom pressmeddelandet att kontakta flygbolaget eller sin resebyrå för mer information.

Så här påverkas du som reser med Ving

Det brittiska företaget Thomas Cook Group, som bland annat äger Vinggruppen, har idag måndag 23 september ansökt om konkurs.

Konkursansökan får till följd att samtliga avresor ställs in under måndagen. Om du har bokat en ut- eller hemresa med Thomas Cook Airlines Scandinavia är ditt flyg inställt.
Om vi ställer in resor och inte kan arrangera alternativa lösningar betalas hela resans pris tillbaka enligt paketreselagen.

Resor bokade med ett reguljärflygbolag som exempelvis British Airways, Norwegian, Thai Airways m fl påverkas inte. För mer detaljerad information om vad som gäller exakt för din resa kan du läsa mer på din sida ving.se eller i Ving-appen.

Alla paketresor som bokas med Ving omfattas av resegarantinlänk till annan webbplats.
Vi räknar med att ha mer information senare under dagen.

För dig som är på ditt resmål nu och är inbokad på flyg hem med Thomas Cook Airlines

Thomas Cook Groups konkursansökan får till följd att samtliga Thomas Cook Airlines flyg ställs in under måndagen.

Om du har bokat en ut- eller hemresa med Thomas Cook Airlines Scandinavia är ditt flyg hem inställt. Du kan kontrollera vilket flygbolag du reser med på din biljett/ bokningsbekräftelse. Vårt fokus just nu är att ta hand om drabbade kunder och vi räknar med att ha mer information under dagen.

För mer detaljerad information om vad som gäller exakt för din resa kontakta reseledare/Ving på plats. Du kan också läsa mer på Ving-appen eller logga in på dina sidor på ving.se.

För dig som ska resa till ditt resmål med Thomas Cook Airlines idag

Thomas Cook Groups konkursansökan får till följd att samtliga Thomas Cook Airlines flyg ställs in. Om du har bokat en ut- eller hemresa med Thomas Cook Airlines Scandinavia är ditt flyg inställt. Du bör inte bege dig till flygplatsen. Du kan kontrollera vilket flygbolag du reser med på din biljett/bokningsbekräftelse.

Vi räknar med att ha mer information under dagen.
Alla paketresor som bokas med Ving omfattas av resegarantinlänk till annan webbplats.

Pressmeddelande VINGlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Pressmeddelande Thomas Cooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster