Groningen

Nederländerna

Groningen är en livlig universitetsstad och huvudort för provinsen Groningen. Groningen har den yngsta genomsnittliga befolkningen i Nederländerna, och har en lång och turbelent historia bakom sig. Staden har många gamla byggnader, kyrkor och även nyskapande arkitektur. Flyg till Groningen via Köpenhamn, upplev och utforska en pulserande stad.

Bland sevärdheterna i Groningen finns Martinikyrkan från 1200-talet samt med Martinitornet och Groninger Museum. Det finns även många vackra parker att strosa omkring i och Gamla stan är väl värt ett besök.

Fakta Nederländerna

Folkmängd: Groningen stad ca 198 000 invånare

Huvudstad: Amsterdam, Nederländerna

Språk: Nederländska

Valuta: Euro

Shopping

Nyligen har Groningen rättmätigt valts som staden med bästa centrum i Nederländerna. Urvalet av butiker är enorm och otroligt varierande. Från stora affärskedjorna till små och charmiga butiker kan något hittas som faller alla i smaken. Böcker, kläder, skor, accessoarer, antikviteter och möbler: vara säker på att komma kul shopping i Groningen!

Mat och dryck

I Groningen finns en mängd olika pubar och restauranger att välja emellan, bekväma eller trendiga, med eller utan Michelin-stjärna. Du kommer att bli överraskad av de nederländska restauragerna där en del köken även är öppna efter midnatt.

Tidtabell

Pris och bokning

Boka resan hos någon av våra partners

Läs mer och boka hos SAS Läs mer och boka hos LOT

Arrival Guides

Läs mer om destinationen i pdf format

Hämta pdf-filen

Nyhetsbrev

Få senaste nytt från oss

Sevärdheter

Andra resmål