Palma de Mallorca

Spanien

Till Mallorca har charterresorna från Sverige arrangerats sedan 1950-talet. Att det fortfarande är ett av Europas populäraste resmål vittnar om att Mallorca erbjuder någonting för alla smaker.

Mallorca är en ö belägen öster om Iberiska halvön. Här hittar du allt från långa stränder med turkost vatten till charmiga byar med spännande historia. Vill man ta sig runt på ön är buss ett bra alternativ. Bussnätet är väl utbyggt och man kan transportera sig runt i princip hela ön. Även taxi är ett bra alternativ om man vill se lite mer av ön.

Fakta Spanien

Folkmängd: 862 000

Huvudstad: Palma de Mallorca

Språk: Katalanska och spanska

Valuta: Euro (EUR)

Mat och dryck

Mat och dryck är ofta en viktig del av semestern. Mallorca erbjuder ett typiskt medelhavskök med god fiskrätter, grillat och också självklart tapas- spanska smårätter. Besöker man huvudstaden Palma, som är en hamnstad, finner man mestadels fisk- och skaldjursrätter nere i marinan medan Gamla Stan i större utsträckning erbjuder grillat kött och tapas.

alcudía populärt bland barnfamiljer

Staden Alcudía är ett populärt resmål bland barnfamiljer. Här finner du en fantastisk 14 kilometer lång vitkornig sandstrand. Många av researrangörerna har sina bästa familjehotell längst med Playa de Alcudía. Trots att Alcudía är barnfamiljernas mecka finns oändligt mycket aktiviteter för er som reser utan barn. Golf, shopping och vandring är bara ett axplock av vad som finns att göra under din semester.

Tidtabell Mallorca

Pris och bokning

Boka resan hos någon av våra partners

Läs mer och boka hos TUI Läs mer och boka hos ving

Arrival Guides

Läs mer om destinationen i pdf format

Hämta pdf-filen

Nyhetsbrev

Få senaste nytt från oss

Sevärdheter

Andra resmål