Sardinien

Italien

Sardinien bjuder på långa vita stränder, gömda bergsbyar och småstäder med pastellfärgade pittoreska hus. Sardinien erbjuder någonting för alla smaker.

Sardinien är Italiens näst största ö och bjuder på en riktig upptäcksresa. Här kan man njuta av omväxlande natur, härliga sandstränder och lavendeldoftande vandringsleder. Njut av en cykeltur på slingrande småvägar eller en golfrunda när du vill vila från standen.

Fakta Italien

Folkmängd: 1,65 miljoner

Huvudstad: Cagliari är största staden på Sardinien

Språk: Italienska

Valuta: Euro ( EUR)

Mat och dryck

Det italienska medelhavsköket kännetecknas av enkelhet med betoning på färska råvaror av hög kvalitet. Många rätter och produkter har blivit internationellt kända, som den italienska olivoljan, ostsorter som t.ex. parmesan, mozzarella och gorgonzola och även maträtter som pasta, pizza och lasagne. Till matkulturen hör också Italiens rika vinproduktion, med välkända viner som chianti, barolo och aglianico. Och glöm inte smaka på en god espresso under din semester, en specialite i det italienska köket.

Upptäcksfärd

Hyr en bil under din vistelse, ta en dagstur och upplev Sardiniens naturrikedom. Njut av öns gröna berg, havsvikar och medeltida städer. Missa inte att köra mellan Alghero och Bosa och upplev Sardiniens vackraste väg Via La Speranza.

Tidtabell

Pris och bokning

Boka resan hos någon av våra partners

Läs mer och boka hos TUI

Arrival Guides

Läs mer om destinationen i pdf format

Hämta pdf-filen

Nyhetsbrev

Få senaste nytt från oss

Sevärdheter

Andra resmål