INCHECKNING

Några saker att tänka på vid incheckning.

  • Incheckningen stänger 15 minuter före avgång vid inrikesflyg.
    Incheckningen stänger 30 minuter före avgång vid utrikes reguljärflyg.
    Incheckningen stänger 60 minuter före avgång vid charterflyg.
  • Du behöver giltigt pass vid resa utanför norden. Mer information hittar du på polisens hemsida.
  • Var redo med dina resehandlingar (biljett/bokningsnummer samt pass/internationellt ID-kort) när du kommer fram till incheckningen.
  • Maxmått och maxvikt på det incheckade bagaget varierar mellan olika flygbolag. Här kan du läsa mer kring vad som gäller.
  • Specifik plats ombord på planet (endast vid charterresa) görs hos researrangören. Ingen platsbokning sker vid incheckningen.
  • När du checkat in och passerat säkerhetskontrollen kommer du till avgångshallen och därifrån vidare ut till flygplanet. Observera dock att det ej finns några möjligheter till rökning efter att säkerhetskontrollen passerats.
produkter
produkter

nya/Ändrade passregler till turkiet

Sedan den 1 januari 2015 måste pass och resedokument, vid inresa till Turkiet, ha en giltighetstid på minst 150 dagar från utresedagen. För resor inom EU behöver ditt pass dock inte ha längre giltighetstid än datumet för hemresan. (Dessa regler gäller för svenska medborgare) För exakt information om vad som gäller för just ditt resmål och nationalitet rekomenderas att berörd ambassad kontaktas.

Resa med nationellt ID-kort

Inom Schengen kan du som svensk resa utan pass om du har ett nationellt ID-kort. Detta utfärdas av polisen på passexpeditionen. En fördel är att det nationella ID-kortet har samma storlek som ett körkort och är smidigt att bära med sig i plånboken. Med det nationella ID-kortet kan du resa till och vistas i samtliga EU-länder. Sedan 1 juli 2015 kan nationellt ID-kort även användas vid resa till Norge, Schweiz, Island och Liechtenstein.