Premiär 16 maj! FLYGBUSS med LET´s GO BY BUS

Nyhet

Pressmeddelande 2022-05-13

Let´s Go By Bus startar flygbuss mellan Örebro Airport och Resecentrum i Örebro.

Från och med måndag den 16 maj börjar en flygbuss trafikera sträckan mellan Örebro flygplats och Örebro Resecentrum. Operatören är Let´s Go By Bus som är ett Örebrobaserat företag med gedigen erfarenhet inom bussbranschen. I ett första steg skall flygbussens tider matcha ankomst- och avgångstiderna för Londonflyget, tur och retur, varje måndag och fredagar.

- Det är viktigt att våra resenärer kan resa till/från flygplatsen på fler sätt än med bil, det vidgar tillgängligheten för besökare. Vi har en stor efterfrågan på flygbuss i samband med Ryanairs trafikstart av London, både av avgående resenärer men framför allt av ankommande internationella besökare. Resenärer som har behov av att ta sig vidare med andra trafikslag till delar av landet, och det är viktigt att vi kan erbjuda hållbara och smidiga lösningar. Lets go by bus kan tillsammans med Flixbus biljettsystem ge möjlighet till smidig bokning av sträckan vart du än befinner dig i Europa. Vår förhoppning är att flygbussen skall kunna utökas och även anpassas till charteravgångarna. Men först ut blir London, avslutar Mikael Smedberg.

- Det känns riktigt roligt att vi kan vara med och erbjuda bekväma transfers till och från Örebro Airport! När Örebro Airport tog kontakt för några veckor sedan och beskrev situationen så kände vi direkt att vi ville vara med och bidra med bra förbindelser och ökad tillgänglighet. Vår lokala förankring gör också att vi med korta varsel kan anpassa trafiken utifrån efterfrågan och därmed bidra till ett hållbart resande. Vi hälsar er välkomna ombord på den nya flygbusslinjen, hälsar Daniel Sjöman vd på Let´s Go By Bus.


Tidtabell

Måndag:

12.40 Örebro Resecentrum Hållplats A
|
13.00 Örebro Airport utanför Terminalen

15.50 Örebro Airport utanför Terminalen
|
16-05-16.10 Örebro Resecentrum Hållplats M alt. N

Fredag:

13.30 Örebro Resecentrum Hållplats A
|
13.50 Örebro Airport utanför Terminalen

16.30 Örebro Airport utanför Terminalen
|
16.45-16.50 Örebro Resecentrum Hållplats M alt. N

Biljettsamarbete sker med Flixbus, köp av biljett via www.flixbus.se Länk till annan webbplats. Det går även att köpa biljetter genom kortbetalning direkt vid bussen. Flygbusslinjens nummer i linjenätet är CSE262

Kontakt
Daniel Sjöman, vd, Let´s Go By Bus
Tel: +46 70-444 35 75
Mail: daniel.sjoman@letsgobybus.se
https://letsgobybus.se/omoss/


Mikael Smedberg, vd, Örebro Airport
Tel: +46 70-323 70 18
Mail: mikael.smedberg@orebroairport.se
https://orebroairport.se/