Ving tillbaka med populär charterdestination - Kroatien

Kroatien, Makarska rivieran, foto Ted Lindholm, Ving

Nyhet

Pressmeddelande 2022-09-05 Ving AB

Nästa sommar blir det återigen möjligt för alla Kroatiensugna närkingar att resa direkt till Split från Örebro Airport. Senast Ving erbjöd Kroatien från Örebro var 2019, innan pandemin, men under september månad 2023 vänds åter blickarna mot det populära turistlandet på Balkan. Under hela sommarsäsongen erbjuder Ving även direktcharter till Mallorca, Rhodos och Cypern.

Till Kroatien kommer Ving att flyga med flygbolaget BRA, som man ingick ett samarbete med tidigare i somras. Totalt genomförs en serie om fyra avgångar till Split under augusti med start den 2 september. Men sommarsäsongen från Örebro drar igång tidigare än så. Första charteravgång med Ving sker den 21 april till Mallorca. Kort därefter, den 23 april, lyfter det första flyget mot Rhodos och därefter startar Cypernavgångarna den 15 maj. Samtliga avgångar sker med Vings eget flygbolag Sunclass Airlines.

- Vi vet hur uppskattad vår charter är från regionalflygplatserna och till Kroatien kan vi dessutom erbjuda attraktiva lördagsavgångar. Det är en perfekt destination under sensommaren om man vill förlänga semestersäsongen och blir ett fint komplement till Mallorca, Rhodos och Cypern dit vi flyger under högsommaren. Vi får verkligen ett gediget och brett sommarerbjudande från Örebro nästa år som vi tror kan passa alla smaker, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Att Ving återupptar trafiken till Kroatien är även ett populärt tillskott för Örebro Airport.

- Det är mycket glädjande att Kroatien på nytt finns med i programmet från Örebro, ett efterlängtat resmål. Dessutom att Ving erbjuder fler trygga favoriter som Rhodos, Cypern och Mallorca gör att sommarens resor från flygplatsen snabbt kommer att bokas. Vi hoppas hälsa många nya och gamla resenärer välkomna, säger Mikael Smedberg, vd Örebro Airport.


Men det är inte bara till nästa sommar som Ving kan erbjuda direktflyg till populära sol- och baddestinationer. I vinter flyger Ving direkt till Gran Canaria från Örebro Airport. Första flyget lyfter den 29 oktober och därefter erbjuds avgångar varje lördag fram till den 8 april 2023. Samtliga charterflygningar i vinter sker i samarbete med Jettime.

Vings avgångar från Örebro sommaren 2023

Mallorca: 21 april – 22 september
Rhodos: 23 april – 24 september
Cypern: 15 maj – 2 oktober
Kroatien: 2 september – 23 september

Sök och boka resa från Örebro med VING Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakter

Mikael Smedberg, vd Örebro Airport,
mikael.smedberg@orebroairport.se
019-307018

CLAES PELLVIK
Kommunikationschef Ving/Nordic Leisure Travel Group
Tel: +46709513032
claes.pellvik@ving.se