Viktig information till resenärer

VAD GÄLLER PÅ FLYGPLATSEN (Uppdaterad 2021-08-27)

Endast resenärer har tillträde
Med anledning av Covid-19 så ges endast resenärer tillträde in i terminalen när flighter pågår. Vid avgångshallens entré möter en värd upp med uppgift att kontrollera dina resedokument, som ID/pass, boardingkort och den utökade dokumentationen. För att undvika köbildning, se till att dina dokument finns tillgängliga. Till dig som hämtar eller lämnar resenärer - tack för att du undviker trängsel och väntar utanför.

Håll avstånd och bär munskydd
I terminalen är det krav på att bära munskydd. Tänk på att ta med munskydd för hela din resa. Flygoperatören begär att du även skall bära munskydd ombord. Visa hänsyn och håll minst 1m avstånd till andra resesällskap.

förbered dig inför din resa

För dig som är vaccinerad mot Covid-19
Covidbeviset skapar ett tryggare resande inom Europa. Du som är vaccinerad kan ladda ner ditt digitala vaccinationsbevis om du har e-legitimation. Besök E-hälsomyndighetens webbplats covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information. Håll dig även uppdaterad om det är andra intyg och inreseformulär som krävs för landet du skall resa till.

För dig som inte är vaccinerad mot Covid-19
Det är landet du reser till som avgör vilka regler som gäller där och det är resenärens ansvar att uppfylla de kraven. Besök UD Resklar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att undersöka vad som gäller. Vänd dig även till ditt flygbolag eller researrangör för att få information om vad som gäller för just din resa.

Viktiga länkar
Rutiner för när du ska resa med TUI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Rutiner när du ska resa med Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. VING Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Inresevillkor Grekland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Inresevillkor Spanien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sweden Abroad - Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Information gällande utlandsvistelse i samband med pandemin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Använd ditt skydd korrekt. Visste du att efter 4h bör munskyddet bytas exempelvis.