Teneriffa, Spanien

Antalya


Turkiet

SÖK OCH BOKA RESA FRÅN ÖREBRO

Här kan du se tillgång och boka resa.

NYHETSBREV

Vill du också få nyhetsbrev från Örebro Airport?

Turkiet erbjuder så mycket mer än bara sol och bad. Här finner du även kulturminnen, spännande aktiviteter, fantastisk mat och shopping till vrakpriser.

Antalya är en fantastisk hamnstad i sydöstra Turkiet. Här får du möjligheten att uppleva allt på samma gång; stränder, shopping, nattliv, kultur och dessutom en inblick i det turkiska vardagslivet. Antalya är en av de större semesterorterna längst den turkiska revieran och de flesta charterflygen landar här.

FAKTA TURKIET

Folkmängd: 79 510 000
Huvudstad: Ankara
Språk: Turkiska
Valuta: Turkiska lira (TRY)

ALANYA

Vill man inte stanna i Antalya kan man ta en transferbuss till den populära turistorten Alanya, belägen cirka 140 km från Antalya. Här finner du bland annat den gamla borgen belägen högt uppe på ett berg. På vardera sida om borgen breder staden Alanya ut sig längst med de kilometerlånga stränderna.

SIDE

Staden Side är en halvö belägen cirka 70 km från Antalya. Här finner man bland annat en mycket välbevarad romersk teater vid stadsgränsen med plats för flera tusentals åskådare. Intill teatern är det romerska badet, ett vackert arkeologiskt museum. Längst den östra och den västra kusten löper två långgrunda stränder som är flera kilometer långa.