Teneriffa, Spanien

kreta

GREKLAND

Kreta, Greklands största ö, erbjuder allt från härliga stränder och skön avkoppling till en rad olika sevärdheter. Här finner du charmiga småstäder och fascinerande antik historia.

Landskapet på ön karaktäriseras av många små berg och dalar och överallt kan du finna olivbuskar och apelsinträd. Det varierande landskapet, det härliga klimatet och de fantastiska vidsträckta stränderna, gör Kreta till det självklara valet för ett stort antal turister varje år.

FAKTA KRETA

Folkmängd: 600 000
Huvudstad: Heraklion
Språk: Grekiska
Valuta: Euro (EUR)

elafosini

Ett tips när man är på Kreta är att ta en utflykt till Elafosini, en av Greklands vackraste stränder. Här är sanden vid strandkanten rosaskimmrande av pulveriserade snäckor, vilket ger en magisk syn. Denna strand, som är belägen cirka 66 kilometer nordväst om Chania, brukar även kallas Kretas Maldiverna eller Rosa Stranden. Hit tar du dig lättast med hyrbil eller med buss.

Sitia

Upptäcka en relativt okänd del av ön. I staden Sitia är vänlighet är ett genomgående drag bland människorna du möter. Ta tillvara på atmosfären genom att promenera runt bland gator och gränder, slå dig ner på en restaurang och njut av det äkta Grekland.

Mer om destinationen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SÖK OCH BOKA RESA FRÅN ÖREBRO


Här kan du kolla tillgång och boka din resa hos våra researrangörspartner.


NYHETSBREV

Vill du också få nyhetsbrev från Örebro Airport? Fyll i din e-post i fältet nedan så berättar vi mer.