Teneriffa, Spanien

RHODOS


GREKLAND

Rhodos, en av Greklands mest älskade öar, är en plats där historien möter det moderna, och naturlig skönhet möter kulturella rikedomar. Här kan du utforska de antika ruinerna i staden Rhodos, en UNESCO-världsarvsstad, med dess imponerande medeltida arkitektur och den berömda gatan Riddargatan.

För naturälskare erbjuder Rhodos en mängd upplevelser. Du kan vandra genom de lummiga dalarna i Petaloudes, där tusentals fjärilar samlas varje sommar, eller utforska de idylliska stränderna i Lindos. För de äventyrliga finns det möjligheter att dyka i det kristallklara vattnet runt ön, eller prova på vindsurfing vid Prasonisi, där Egeiska havet möter Medelhavet. Matälskare kommer att njuta av den lokala gastronomin, med färska skaldjur, traditionella grekiska rätter och lokalt producerade viner.

FAKTA RHODOS

Folkmängd: 120.000
Huvudstad: Rhodos stad
Språk: Grekiska och engelska
Valuta: euro (EUR)

källor och sandstränder

Rhodos erbjuder en mängd stränder för alla smaker. Från den naturliga skönheten i Anthony Quinn Bay, till de varma medicinska källorna i Kallithea och de familjevänliga sandstränderna i Glystra. Varje strand har sin egen unika charm och atmosfär. Oavsett om du är ute efter avkoppling eller äventyr så har Rhodos något för dig. Upplev denna fantastiska ö och skapa minnen som varar livet ut!

#visitrhodes