Teneriffa, Spanien

Antalya

Turkiet

Antalya, Alanya och Side, belägna på Turkiets solsäkra sydkust, är tre resmål som erbjuder en perfekt kombination av avkoppling, äventyr och kultur.

Antalya, även känd som Turkiska rivieran, är en stad som pulserar av liv. Här kan du vandra genom de slingrande gatorna i den gamla stadsdelen Kaleiçi, med dess vackert bevarade osmanska hus. Besök det imponerande Hadrianus port, en triumfbåge tillägnad den romerske kejsaren Hadrianus. Njut av utsikten över Taurusbergen och Medelhavet från stadens många utsiktspunkter. För den shoppingintresserade erbjuder Antalya ett myller av marknader och butiker där du kan köpa allt från traditionella hantverk till moderna designerkläder. Efter en dag full av upplevelser kan du koppla av på någon av stadens många stränder, eller njuta av det lokala köket på en mysig restaurang.

FAKTA TURKIET

Folkmängd: 85.923.023
Huvudstad: Ankara
Språk: Turkiska
Valuta: Turkiska lira (TRY)

ALANYA

Alanya är känt för sina långa sandstränder och kristallklara vatten. En av de mest populära stränderna är Kleopatra Beach, som sägs ha fått sitt namn efter den egyptiska drottningen Kleopatra som en gång badade här. Förutom sol och bad finns det mycket annat att göra i Alanya. Besökare kan utforska stadens rika historia genom att besöka Alanya Castle, ett medeltida slott som ligger på en höjd med utsikt över staden. Andra populära sevärdheter inkluderar Damlatas Cave, en droppstensgrotta som sägs ha helande egenskaper, och Dim Cave, en annan spektakulär grotta med underjordiska sjöar och floder.

Alanya har också ett livligt nattliv med en mängd barer och klubbar som håller öppet sent in på natten. För den som vill shoppa finns det butiker som säljer allt från souvenirer till designerkläder .

SIDE

En kort resa österut från Antalya ligger Side, en pittoresk stad rik på historia. Här kan du utforska de antika ruinerna av ett romerskt teater och ett tempel tillägnat guden Apollo. Staden har även en charmig hamn där du kan njuta av en romantisk middag medan solen sakta sjunker i horisonten.

Alla tre städerna erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen, inklusive vattensporter, vandringar och utflykter till närliggande naturreservat. Oavsett om du är ute efter sol och bad, spännande äventyr eller kulturella upplevelser kommer Antalya, Alanya och Side att ge dig en oförglömlig semester. Boka din resa idag och upplev allt vad Turkiet har att erbjuda!

#visitantalya