Teneriffa, Spanien

larnaca


cypern

Cypern, beläget i östra Medelhavet, är en ö full av historia, kultur och äventyr. Här kan du utforska antika ruiner, vandra i vackra nationalparker eller prova på spännande vattensporter.

Huvudstaden Nicosia erbjuder en fascinerande blandning av gammalt och nytt, med sina medeltida murar och moderna shoppinggator. I staden Paphos kan du besöka de berömda Kungagravarna eller det antika teatern. För den äventyrslystne finns det gott om möjligheter på Cypern. Du kan dyka i det kristallklara vattnet runt ön, cykla i Troodosbergen eller prova på att klättra i klipporna vid Kap Greko. Oavsett om du söker sol och bad, kulturella upplevelser eller spännande äventyr kommer Cypern att ge dig en oförglömlig semesterupplevelse.

FAKTA CYPERN

Folkmängd: 1.295.102
Huvudstad: Nicosia
Språk: Grekiska och turkiska
Valuta: euro (EUR)

larnaca

Larnaca är belägen på Cyperns sydkust, är en stad rik på historia och kultur och erbjuder en mängd upplevelser för besökare. Här är några av de saker turister kan uppleva på Larnacas gator:

  • Finikoudes Beach and Promenade - Denna populära strand och promenadstråk är perfekt för en avkopplande promenad längs vattnet. Här finns också många restauranger och kaféer där du kan smaka på lokala delikatesser.
  • Agios Lazaros (Sankt Lazarus kyrka) - vackra kyrka, som sägs vara den plats där Sankt Lazarus begravdes efter hans andra död, är ett måste för alla som besöker Larnaca.
  • Larnacas fästning och stora moské - historiska landmärken erbjuder en inblick i regionens rika historia och kulturella mångfald.
  • Turkiska kvarteret - ett pittoreskt område i staden som är känt för sina keramiska hantverkare och erbjuder en unik shoppingupplevelse.
  • Zenobia vraket - För dykentusiaster är detta vrak från en färja som sjönk 1980 ett populärt dykmål.

Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, mat eller äventyr, finns det något för alla på Larnacas gator.

#visitcypern