Teneriffa, Spanien

Split


kroatien

Kroatien, en dold skatt vid Adriatiska havets kust, är en plats där historiens eko möter modernitetens puls. Split, en stad som är lika livlig som den är historisk, bjuder på en resa genom tiden.

Här kan du vandra genom Diocletianus palats, ett levande museum från romartiden, eller njuta av en kopp kaffe längs den livliga strandpromenaden Riva, där lokalbefolkningen och turister samlas för att njuta av solnedgången. För naturälskare erbjuder Split och dess omgivningar otaliga möjligheter. Från de turkosa vattnen i Krka Nationalpark till de idylliska öarna i Adriatiska havet, finns det alltid något att upptäcka.

FAKTA KROATIEN

Folkmängd: 4.290.612
Huvudstad: Zagreb
Språk: Kroatiska
Valuta: euro (EUR)

gammalt och nytt

Split är känt för sina romerska ruiner och medelhavsklimat. Staden grundades som den grekiska kolonin Aspálathos på 200-talet f.Kr. och blev senare platsen för det romerska kejsaren Diocletianus palats på 300-talet e.Kr. Denna blandning av gammalt och nytt gör Split till en fascinerande destination. Välkommen till Split och Kroatien med kristallklart vatten och fullt av inspirerande äventyr.

#visitcroatia