Teneriffa, Spanien

PALMA dE mALLORCA


MALLORCA

Mallorca, en av Medelhavets mest älskade öar, är en plats där du kan uppleva både avkoppling och äventyr. Öns vackra stränder, kristallklara vatten och pittoreska byar skapar en perfekt miljö för en oförglömlig semester.

Mallorcas huvudstad Palma är känd för sin imponerande katedral, charmiga gamla stan och livliga nattliv. Här kan du njuta av utsökt spansk mat på någon av stadens många tapasbarer eller ta en promenad längs den vackra strandpromenaden.

För naturälskare erbjuder Mallorca en mängd möjligheter. Du kan vandra i Tramuntana-bergen, utforska de fantastiska droppstensgrottorna i Drach eller ta en båttur till den idylliska ön Cabrera. Oavsett vad du väljer kommer du att bli förvånad över öns naturliga skönhet.

FAKTA MALLORCA

Folkmängd: 945.000
Huvudstad: Palma
Språk: Katalanska, spanska
Valuta: euro (EUR)

Paradiset för barnfamiljer

Utforska Alcudia på Mallorca, ett sant paradis för barnfamiljer! Med sina gyllene sandstränder, lugna vatten och en mängd familjevänliga aktiviteter, erbjuder Alcudia en oförglömlig semesterupplevelse. Barnen kommer att älska det spännande vattenlandet och de charmiga lekplatserna. Föräldrar kan njuta av den historiska gamla staden, fylld med pittoreska kaféer och autentiska tapasrestauranger. Oavsett om ni vill bygga sandslott vid havet, utforska lokala marknader eller bara koppla av vid poolen, har Alcudia något för alla. Boka er drömsemester till Alcudia idag och skapa minnen för livet!

#visitmajorca