Resa med funktionshinder

Du som har en funktionsnedsättning eller nedsatt rörlighet har rätt till assistans på flygplatsen. För att assistansen ska fungera på bästa sätt behöver du göra vissa förberedelser inför din resa.

1. Förboka assistans direkt när du beställer din resa hos researrangören.
2. Kom i god tid.
3. Uppge din ankomst till personalen vid incheckningen eller servicecenter, så att de kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Skyltade samlingspunkter

Vi rekommenderar dig att anmäla din ankomst senast en timme innan avgång för bästa service. Samlingspunkter finns inrättade på Örebro Airport, inom- och utomhus. Du finner dessa utanför entrén, utanför ankomsthallen samt vid informationen.

På flygplatsen

Här hittar du handikappanpassad parkering vid korttid och långtidsparkeringen i nära anslutning till terminalen. Passagerarterminalen är i ett våningsplan och det finns handikapptoaletter vid incheckningshallen och avgångs-/ankomsthallen. Rullstolar finns att låna vid avresa och ankomst.

Ambulift för bekväm ombordstigning

På Örebro Airport finns en höj och sänkbar Ambulift-transport som ger en bekväm och säkert ombordstigning. Vi hjälper dig med ledsagning till och från flygplanen och ger bärhjälp.

Ambulift-transport

Följ oss på

Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Flygavgångar

Växel: +46(0)19-30 70 00
Fax: +46(0)19-30 70 19
E-post:
handling@orebroairport.se

Kundtjänst / trafikinformation

019-30 70 00

Teknisk information

Örebro Läns Flygplats AB
705 94 Örebro

Örebro airport