Teneriffa, Spanien

teneriffa


spanien

Teneriffa, den största av Kanarieöarna, är en sann oas av avkoppling och skönhet. Här kan du njuta av solen som skiner året runt, med en genomsnittlig temperatur på 23 grader.

Stränderna är lika varierande som de är inbjudande, från svarta vulkaniska stränder till gyllene sandstränder. Du kan ta en promenad i de lummiga skogarna i Anaga-bergen, eller utforska den mångfaldiga undervattensvärlden genom att dyka. Missa inte heller att besöka den majestätiska vulkanen Teide, som är Spaniens högsta topp. Efter en dag full av äventyr kan du koppla av i en av de många naturliga saltvattenspoolerna, eller njuta av det lokala köket med färsk fisk och potatis “papas arrugadas”. Teneriffa är verkligen en plats där du kan koppla av och återhämta dig.

FAKTA TENERIFFA

Folkmängd: 933 402
Huvudstad: Santa Cruz de Tenerife
Språk: Spanska
Valuta: Euro (EUR)

unik nationalpark

Nationalparken Las Canadas på Teneriffa är en av de mest spektakulära och unika platserna på ön. Denna enorma krater har ett landskap som har formats av vind, vatten och vulkanisk aktivitet under tusentals år. Besökare kan vandra genom dess overkliga terräng eller beundra utsikten från utsiktspunkter. Oavsett om du letar efter ett äventyr eller en lugn plats att koppla av, är denna otroliga park definitivt värd att besöka.

För att ta sig till Las Canadas kan du hyra bil, ta taxi eller buss från olika platser på Teneriffa. Från Puerto de la Cruz och La Orotava kan du ta busslinje 348 eller köra längs TF-24 till nationalparken. Från Los Cristianos och Costa Adeje kan du ta busslinje 342 eller köra till Vilaflor, sedan köra längs TF-1, TF-38 och sedan TF-21 till parken.

vackra puerto de la cruz

På norra kusten av Teneriffa är Puerto de la Cruz belägen, en stad där både spanska och ö-traditioner är tydliga. Staden har många fina byggnader och hamnområdet är särskilt vackert. I de äldre delarna av staden är gatorna smala och kullerstensbelagda och det finns flera barer och restauranger där du kan pausa och insupa den härliga atmosfären. För att ta sig till Puerto de la Cruz kan du ta en taxi, eller ett bra alternativ om du reser med en stram budget är bussen. Vill du veta mer besök visittenerife.es