Gran Canaria, Spanien

gran canaria

spanien

Gran Canaria är känd för sina vackra stränder, men också för sin bekvämlighet och variation. Ön är lätt att navigera, med utmärkt infrastruktur och regelbundna transportförbindelser, vilket gör det enkelt att uppleva allt som ön har att erbjuda. Från de livliga nattklubbarna i Playa del Inglés till de lugna sanddynerna i Maspalomas, det finns något för alla på Gran Canaria.

För naturälskare erbjuder ön fantastiska vandringsleder i bergen, medan shoppingälskare kan njuta av ett brett utbud av butiker och marknader. Dessutom är ön hem till många historiska platser och charmiga byar som Teror och Arucas, där du kan uppleva den lokala kulturen. Med allt detta och mer, är det ingen överraskning att Gran Canaria är ett populärt resmål för resenärer från hela världen.

FAKTA GRAN CANARIA

Folkmängd: 864.500
Huvudstad: Las Palmas de Gran Canaria
Språk: Spanska
Valuta: euro (EUR)

MAGISKA stränder

Gran Canaria är känt för sina varierande stränder, var och en med sin egen unika charm. Amadores-stranden är nästan vykort-perfekt, med fin vit sand och kristallklart vatten. Det är en idealisk destination för familjer med barn, eftersom vattnet alltid är varmt och lugnt. Puerto Rico-stranden är troligen en av de mest trångt befolkade stränderna i Gran Canaria men av goda skäl: vädret är soligt och perfekt nästan året runt. Anfi del Mar är en av de trevligaste vita sandstränderna i Gran Canaria, belägen precis bakom Anfi del Mar hotellkomplex. Missa inte Playa de Mogan som är en annan vacker strand som erbjuder en lugn atmosfär för avkoppling. Slutligen, Maspalomas-stranden som är världskänd för sina imponerande sanddyner och breda stränder. Varje strand erbjuder något unikt, vilket gör Gran Canaria till ett idealiskt resmål för alla typer av strandälskare.

#visitgrancanaria