Första flyget mellan Helsingfors och Örebro: En historiskt milstolpe

Delar av Örebro Airports styrelse och ledning tillsammans med media inväntar det första ankommande flyget från Helsingfors.

Nyhet

Pressmeddelande

Örebro, 18 mars 2024 – Under en strålande måndagsmorgon markerade Örebro flygplats en historisk händelse när det första flyget från Helsingfors landade. Mottagarkommittén, bestående av flygplatsstyrelseordförande Irèn Lejegren och vd Mikael Smedberg, stod redo att välkomna passagerarna tillsammans med representanter från styrelsen och ledningsgruppen.

Det är en milstolpe för Örebro Airport, nu öppnar en passagerarförbindelse mellan Helsingfors och Örebro för första gången i flygplatsens historia. Ombord på premiärturen fanns representanter från LYGG, det finska företaget som är initiativtagare till den nystartade flygförbindelsen. Rutten kommer att trafikera morgon och kväll, måndagar, tisdagar och torsdagar, med stopp i Helsingfors, Örebro och Linköping.

LYGGs vd, Roope Kekäläinen, understryker att den svenska marknaden är intressant för bolagets innovativa affärsmodell. Genom att erbjuda en direktförbindelse mellan Helsingfors och Mellansverige möjliggör LYGG betydande tidsbesparingar för affärsresenären och kostnadseffektivitet för deras arbetsgivare. Tidigare har affärsresenärer flugit till Stockholm från Helsingfors och sedan fortsatt med bil till Mellansverige. Den nya direktanslutningen och den korta väntetiden på Örebro flygplats frigör värdefull tid och sparar kostnader. Direktflyget gör det nu möjligt för resenärer att genomföra sina affärsresor inom en enda dag.

Detta är en spännande utveckling för affärsvärlden och resenärer, och vi ser fram emot att se hur den nya flygförbindelsen kommer att forma framtiden för regionala affärsresor avslutar Mikael Smedberg, vd på Örebro Airport.

Tidtabell Örebro - Helsingfors
Pressmeddelande Lygg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För ytterligare information:

Roope Kekäläinen, vd, LYGG
+358 50 401 1321, roope.kekalainen@lygg.com

Mikael Smedberg, vd, Örebro Airport
+46 19 30 70 18, mikael.smedberg@orebroairport.se