HÖGT BOKNINGSTRYCK på sommarresor med VING från Örebro

Rhodos, fotograf Matina Tsogas, Ving

Nyhet

Hälften av Vings sommarresor från Örebro är slutsålda

Den 19 april lyfter Vings första charterflyg till Mallorca för sommarsäsongen och några dagar senare ännu ett, då med destination Rhodos. Och sommarsäsongen är synnerligen efterlängtad bland närkingarna. De första avgångarna i april är redan slutsålda och redan nu är mer än hälften av sommarens alla platser till Medelhavet bokade. Ving kommer nu även med den glädjande nyheten att de populära avgångarna till Gran Canaria fortsätter till vintern och resorna finns nu bokningsbara.

Att trycket på resor från Örebro är högt bekräftas av Vings senaste bokningssiffror.

-Trycket på bokningarna är högt, speciellt här i början av säsongen där de första avgångarna redan är fullbokade. Men vi ser en hög efterfrågan även på resterande sommaren. Bara förra veckan såg vi en ökning i försäljningen av sommarresor från Örebro med 85 procent jämfört med i fjol och nu när vi även släppt upp vinterresorna förväntar vi oss ett extra uppsving även där. Vi är också extra glada att kunna meddela att våra avgångar både i sommar och i vinter kommer att ske med vårt eget flygbolag Sunclass Airlines, som vi vet är extra populärt bland resenärerna, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Att resa från sin hemmaflygplats är mycket populärt, i synnerhet bland barnfamiljerna. 35 procent av dem som bokat en resa till Rhodos kommer att bo på det populära och nyrenoverade familjehotellet Sunwing Kallithea Beach och på Mallorca är det den nyöppnade familjeanläggningen i Cala Bona samt klassikern i Alcudia som lockar de som reser med barn.

- Vi håller på att rusta inför sommaren på flygplatsen och ser fram emot att dra i gång säsongen. Vings erbjudanden och Sunclass Airlines är mycket uppskattat på Örebro och resenärerna är alltid väldigt nöjda när de anländer hem efter semestern, säger Mikael Smedberg, vd Örebro Airport.

Resorna till Mallorca går varje fredag under hela sommarsäsongen ända fram till slutet på september. Trafiken till Rhodos löper parallellt med uppstart den 21 april. Därefter går flygen till solguden Helios ö varje söndag fram till slutet av september. Vintersäsongen med avgångar till Gran Canaria, som precis har släppts upp till försäljning inleds lagom till höstlovsveckan, den 24 oktober.

Vings program från Örebro Airport 2024/2025
Mallorca: 19 april-20 september
Rhodos: 21 april-22 september
Gran Canaria: 24 oktober-10 april