högt bokningstryck på ving

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2021-10-01

Nu flyger Ving från Örebro Airport igen och det är högt bokningstryck på direktflyg till Kanarieöarna i vinter. Efter över 1,5 års uppehåll blir det i vinter återigen möjligt för alla närkingar att resa direkt från Örebro Airport till varmare breddgrader med Ving. Med start på höstlovet, den 30 oktober, kan Ving erbjuda direktflyg till Gran Canaria och strax innan jul även till Teneriffa. Ving trafikerar sedan de populära Kanarieöarna varje lördag respektive söndag fram till början på april. Och trycket på resorna är redan nu högt.

De senaste tre veckorna har nybokningarna av resor från Örebro Airport ökat med 175 procent jämfört med de föregående två veckorna. De mest åtråvärda datumen bokas nu upp i snabb takt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Att många redan nu planerar för vintersol är ett som är säkert och Örebrotrakten är inget undantag. I samband med att restriktionerna nu slopas och den generella reseavrådan hävs har vi redan sett en ökad efterfrågan och förväntar oss en riktig reseboom. Så vill man vara säker på att komma iväg i vinter gäller det att boka snabbt, i synnerhet om man har önskemål om ett specifikt datum eller hotell. Vi vet hur uppskattat det är, i synnerhet bland barnfamiljer, att på ett smidigt och enkelt sätt kunna resa direkt från sin lokala flygplats och därför känns det väldigt roligt att vi äntligen kan börja flyga från Örebro Airport igen,säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

- Äntligen, det är mycket glädjande att Ving åter är tillbaka. Vi märker att reslusten är stor, och passar på att hälsa både gamla och nya resenärer välkomna till oss i Örebro. Gran Canaria och Teneriffa har alltid varit folkkära destinationer, och det är roligt att även sommarens resor nu är bokningsbara, säger Mikael Smedberg, vd på Örebro Airport.

Ving erbjuder resor till Gran Canaria varje lördag under perioden 30 oktober 2021-9 april 2022 och till Teneriffa under perioden 19 december 2021-10 april 2022. Redan nu är det även möjligt att boka sommarresor med Ving från Örebro. Från Örebro Airport erbjuds följande resmål under sommaren 2022.

Mallorca: 22 april – 23 september
Rhodos : 24 april – 25 september
Cypern: 16 maj – 3 oktober

Kanarieöarna, med i synnerhet Gran Canaria, är Vings mest populära vinterdestination och på öarna finns ett brett utbud av hotell i alla prisklasser och en stor variation av resmål, från citypuls i Las Palmas till strandliv. På Gran Canaria finns Vings populära familjehotell Sunwing Arguineguin och OBC Gran Canaria som bland annat lockar med barnens favoriter Lollo & Bernie och på Teneriffa finns Sunwing  Fañabé Beach. På båda öarna återfinns även Vings vuxenhotell; Sunprime Atlantic View och Sunprime Ocean View med närhet till både stränder, restaurangstråk och natur som lämpar sig ypperligt för vandring eller cykling. På Vings koncepthotell erbjuds även Easy Travel för ett enkelt och smidigt resande, vilket bla innebär att man kan checka in och lämna väskorna redan på hotellet vid hemresa och sedan gå direkt till säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Sök och Boka resa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.