Örebro Airport blir återigen Vings största regionala flygplats

Foto: Ving, Split Kroatien

Nyhet

Pressmeddelande 4.10.2023 10:14:28 | Ving AB

Med den gångna sommarens ostadiga väder färskt i minnet är det många närkingar som redan nu väljer att solsäkra semestern med en resa utomlands. Inför vintern har bokningarna hos Ving till Gran Canaria ökat med 50 procent jämfört med föregående år vid samma tid. Researrangören har även släppt upp nästa sommars resor och med över 50 avgångarna i programmet behåller Örebro Airport sin ställning som Vings största regionala flygplats.

Årets vintersäsong inleds den 23 oktober med en första avgång till Gran Canaria. Ving flyger sedan med det egna flygbolaget Sunclass Airlines till den populära kanarieön varje måndag fram till den 1 april 2024. Till vintern utökar dessutom Ving kapaciteten med fler platser.


- Vi är väldigt glada att kunna erbjuda fler närkingar möjlighet att få lite extra ljus och värme under årets mörkaste tid här hemma. Efterfrågan är hög och den senaste månaden har vinterbokningarna tagit fart ordentligt och dubblerats jämfört med samma tid i fjol. 6 av 10 resor är redan bokade under första halvan av säsongen från Örebro Airport, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Det kommer även glädjande besked inför nästa sommar. Efter de stora flygplatserna Arlanda, Landvetter och Sturup blir nämligen Örebro Airport även nästa år Vings fjärde största flygplats med avresor från Sverige. Från april till september flyger researrangören direkt till både Mallorca och Rhodos och till Kroatien kan man resa i augusti och september. Släppet av nästa sommars resor välkomnas av flygplatsen.

- Det är roligt att vi är Vings största regional flygplatssatsning och på fjärde plats i Sverige, detta är vi mycket stolta över! Populariteten i Örebro blev tydlig under Flygplatsdagen i september när Ving med Lollo & Bernie kom på besök, det var fullt av de små resenärerna som ville träffa sina idoler. Samtidigt ser vi hur efterfrågan på resor är stor hos alla åldrar, vi har resenärer från alla delar av Mellansverige och det är roligt att Ving och Sunclass har ett fint reseprogram att erbjuda från oss, säger Mikael Smedberg, vd på Örebro Airport.

Vings avgångar från Örebro Airport
Vintern 2023/24:
Gran Canaria, 23 oktober– 1 april
Sommaren 2024:
Mallorca, 19 april – 20 september
Rhodos, 21 april – 22 september
Kroatien, 9 augusti – 20 september

Boka Örebro med Ving Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För information, kontakta:
Claes Pellvik, kommunikationschef Ving/Nordic Leisure Travel Group, 0709 51 30 32,
claes.pellvik@ving.se
Mikael Smedberg, vd Örebro Airport, mikael.smedberg@orebroairport.se, 019 -30 70 18