FLYGPLATSARBETARE HELTID

Nyhet! Publicerat 2022-03-07, sista ansökningsdatum 2023-04-06

Örebro Airport är placerad i Sveriges toppläge med närhet till 70% av befolkningen. Flygplatsen erbjuder passagerarflyg med brett utbud under vinter- och sommar med de största aktörerna inom resebranschen. Under 2022 började lågprisflygbolaget Ryanair flygtrafik mellan Örebro och London. Örebro Airport verkar även som beredskapsflygplats, samt är ett fraktnav som länkar internationella och nationella godsflöden som opereras av världsledande expressbolag. Genom Örebroregionens goda samverkan mellan trafikslagen och universitet, erbjuds hållbara godsleveranser. Örebro Flygplats är fossilfri och känd för sin höga kompetens och kapacitet. Dessa styrkor tillsammans med rullbanans längd på ca 3 300 m möjliggör allt från linjeflygfrakt till komplexa fraktuppdrag och hantering av världens största flygplan.

Flygplatsarbetare

Om tjänsten

Örebro Airport söker nu fler flygfältsarbetare för flygplatsspecifika arbetsuppgifter. Rollen är bred och bjuder på mycket variation i det dagliga arbetet. I dina arbetsuppgifter kommer det bland annat ingå:

- Operativt arbete, brand- och räddningstjänst, frakt och godshantering, lastning/lossning av fordon och flygmaskiner, fordonskörning, passagerarservice.

För att lyckas i denna roll behöver du vara en riktig lagspelare då vi arbetar i team, vara plikttrogen och ordningsam. Vi ser gärna att du är van vid att följa rutiner och regelverk då flygplatsen drivs utifrån dessa villkor.

Utöver det ser vi att du har följande:
- Gymnasieutbildning från någon teknisk inriktning eller motsvarande
- Kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska
- C-körkort- God fysik och är en stabil, trygg person
- Inte vara höjdrädd eller klaustrofobisk då man ingår i brand/räddningsstyrkan
Meriterande:- Truckkort A+B-, om du är eller har varit följande: flygplatsbrandman, deltidsbrandman eller gjort din värnplikt.

För att kunna arbeta på Örebros flygplats krävs det att du inte har något i belastningsregistret. Då Örebros flygplats är ett skyddsobjekt och därmed genomgår du en säkerhetsprövning innan anställning sker. Det innebär att du bland annat kommer att behöva uppvisa intyg på vad du gjort de senaste fem åren. Det kan exempelvis vara arbetsgivarintyg, studieintyg, betyg etc. Du kommer behöva ansöka med ett CV där det tydligt framgår vilka datum (ÅÅ-MM-DD) du arbetat/studerat.

Lön enligt avtal med Transportarbetarförbundet avd 46.

Välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Antal jobb: 3

Lönetyp: Fast och rörlig lön

Arbetsgivare Örebro Läns Flygplats AB, 70594 Örebro
Kontaktpersoner

Fackliga kontaktpersoner