2010 - fraktdelen expanderar

ny fraktterminal och förlängd platta

2010 & 2011

Fraktdelen fortsätter att expanderas på Örebro Airport. En helt ny fraktterminal med kontor byggs och tillsammans med detta förlängs även plattan söderut. Året efter startar DHL upp igen på allvar och bygger upp en ny bilhall för lastning inomhus. Detta innebär även att postflyget startar. Allt detta spelar en stor roll i att vi idag är Sveriges fjärde största flygplats inom flygfrakten.

2012 & 2013

Två år med fantastisk utveckling för chartern. Den stora nyheten 2012 var att vi kunde presentera Cancun, Mexico som nytt långresemål med flyg ifrån Örebro. Linjen opererades av Thomas Cook med en Airbus 330 som efter mellanlandning i Oslo gick direkt till paradiset i Mexico.

Charterresandet ifrån Örebro Airport var allmänt starkt under denna period och hela 13 destinationer hade vi att erbjuda. Det beräknades att totalt 91 233 personer reste charter ifrån Örebro detta år.

2015

Utvecklingen fortsätter kring flygplatsen och landningsbanan börjar förberedas för att utökas med ytterligare 700 meter. Detta för att kunna ta emot större flygplan och tyngre frakt ska kunna lyftas ifrån Örebro. Ytterligare en taxibana byggs också.